homepraktijkcvadrestarief
 

Vergoeding

Oefentherapie-Mensendieck wordt vergoed vanuit de aanvullende pakketten van alle verzekeringen. Het aantal behandelingen of het bedrag dat vergoed wordt verschilt sterk per verzekering en per pakket.

Tot 18 jaar vindt vergoeding plaats uit de basisverzekering en boven 18 jaar uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de door u gekozen zorgpolis. Wanneer uw aandoening voorkomt op de lijst van chronische ziekten komen de eerste 9 behandelingen uit de aanvullende verzekering. Daarna bent u onbeperkt verzekerd via uw basisverzekering. Een verwijzing van de medisch specialist is hiervoor vereist.

Verzuimtarief = 75% van het behandeltarief.
Dit is een wettelijk vastgesteld tarief dat in rekening gebracht mag worden wanneer de patiënt/cliënt te laat zijn/haar behandeling afzegt (= minder dan 24 uur van te voren) of niet voor een afgesproken behandeling verschijnt. Dit bedrag dient door de patiënt/cliënt zelf betaald te worden. De verzekering vergoedt dit niet. 

Raadpleeg altijd van te voren uw ziektekostenverzekeraar  en/of oefentherapeut over de vergoedingen. Dit kan misverstanden voorkomen.

Duur van een behandeling is 35 minuten.

 

 
homepraktijkcvadrestarief

 

home